13/11/24

Τέσσερις τρόποι για να ξεφύγεις από μία άβολη συζήτηση

Είναι ένα γνωστό σενάριο: Βρίσκεστε σε ένα επαγγελματικό event ή ίσως σε ένα οικογενειακό δείπνο και υπάρχει μια συζήτηση από την οποία απλά δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Όποιον τρόπο και να δοκιμάσετε, ξέρετε ότι θα σας φανεί άβολο ή αγενές.

Έχουμε βρεθεί όλοι εκεί.

Αλλά με λίγη διακριτικότητα και γρήγορη σκέψη, μπορείτε να απομακρύνετε τον εαυτό σας με χάρη από τέτοιες καταστάσεις, αφήνοντας παράλληλα μια θετική και ευγενική εντύπωση.

Ακολουθούν 4 τρόποι για να βγείτε από μια συνομιλία.

1) Η κλασική δικαιολογία

«Τέλος πάντων, ήταν υπέροχο που σου μίλησα, αλλά πρέπει να φύγω. Τα λέμε συντομα!»

Είναι ευγενικό και to the point, αλλά το πιο σημαντικό, σας επιτρέπει να φύγετε χωρίς ο άλλος να αισθάνεται ξεκομένος.

Αλλά θυμηθείτε, το timing είναι το παν. Μην χρησιμοποιήσετε αυτή τη γραμμή στη μέση της φράσης του άλλου. Θα πρέπει να το κάνετε σε μια παύση. Πριν ανοίξει το επόμενο θέμα συζήτησης. Τότε μπορείτε να κάνετε τη χαριτωμένη απόδρασή σας.

2) Η προγραμματισμένη αναχώρηση

Δεν είναι καλό να λες ψέματα. Αλλά μερικές συζητήσεις είναι τόσο κουραστικές που επιτρέπουν… ένα μικρό ψέμα.

«Θα ήθελα πολύ να ακούσω περισσότερα για το θέμα που μου λε, αλλά έχω ραντεβού με τον οδοντίατρο σε μισή ώρα, οπότε πρέπει πραγματικά να ξεκινήσω προς τα εκεί».

Αυτό εμποδίζει το άλλο άτομο να αισθανθεί ότι δεν σας ενδιαφέρει, καθώς του δίνετε έναν άμεσο λόγο για το γιατί πρέπει να τερματίσετε τη συζήτηση.

Αν μη τι άλλο, σε κάνει να φαίνεσαι υπεύθυνος ενήλικας που έχει καλές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου.

3) Προσφορά για follow-up

«Τι ενδιαφέρον γεγονός, θα ήθελα να ακούσω περισσότερα για αυτό. Ισως αργότερα; Πρέπει να φύγω τώρα…»

Μερικές φορές ενδιαφέρεστε πραγματικά για το τι έχει να πει ο άλλος, αλλά απλά δεν έχετε χρόνο να ακούσετε επειδή έχετε άλλα πράγματα να κάνετε.

Πες λοιπόν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση. Αλλά πρότεινε να τα ξανά πείτε αργότερα μέσα στην ημέρα, αύριο ή την επόμενη εβδομάδα.

4) Το τηλέφωνο

Εντάξει, αυτό το επόμενο κόλπο θα πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ με φειδώ.

Γιατί στην εποχή μας όλοι είμαστε κολλημένοι στα smartphones μας. Και μπορεί να φανεί αγενές να κοιτάς το τηλέφωνο σου, ενώ ο άλλος σου μιλάει.

Αλλά αν πραγματικά δεν μπορείτε να βρείτε έναν ωραίο τρόπο να τελειώσετε μια συζήτηση, ένα απλό, «Ω, περιμένω ένα σημαντικό τηλεφώνημα από στιγμή σε στιγμή. Απλώς θα βγω έξω», θα κάνει δουλειά.

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 1 =